Summer Fair

Summer Fair

De eerste editie van de Walsoorden Summer Fair was een schot in de roos. Zaterdag en zondag was het goed toeven in het feestelijk versierde dorpje aan de Westerschelde.

,,Iets leuks doen voor en met het dorp. Laten zien waarin een kleine gemeenschap groot kan zijn. Zo kwamen we op het idee om een feel good evenement te organiseren met kunst, design, vintage en lifestyle als pijlers”, vertelt Geesje Maas. Samen met Corina de Smit en Marjolein Innemée zette ze het evenement op poten. Zeker gezien de grote publieke belangstelling was het het weekend al geslaagd.

Nabij de dijk, op het ‘lazy summer fair’ terrein, presenteerden zo’n veertig standhouders hun producten. Bezoekers konden ook een kijkje achter de schermen nemen bij Tradewind Yachts, waar klassieke zeiljachten worden gebouwd en gerestaureerd. Hier stonden ook verschillende oldtimers opgesteld. Wie de zeeboten van dichtbij wilde aanschouwen kon inschepen voor een vaartochtje over de Westerschelde.

Klassieke en moderne dans

Balletschool Petrella Lion gaf op het buitenterrein klassieke en moderne dansvoorstellingen. In een schuurtje draaide de jaren ’40 cinema van Jan van Delft doorlopend zwart-witfilms over onder meer de watersnoodramp. Er waren ook activiteiten voor kinderen, zoals een springkussen, tekenwedstrijd en het laten zetten van een glittertattoo. Op zondag reed de zonnetrein doorlopend een rondje Perkpolder. Aan een hapje en drankje ontbrak het ook niet in theetuin De Keet en het Walsbay café. Gelegenheidstrio De Scheldezonen, genoemd naar een vroegere fietsclub in Walsoorden, gaf vanaf het podium een muzikaal tintje aan de fair.

© De Stem/PZC